Spørsmål og svar

Alle cirkustelt er barduntelt som trenger barduner/jernpåler. Beregn ca. 10 meter ekstra. Eks. Et telt på 36 meter i diamter, trenger ca. 46 meter i diameter plass. Noe av plassen til bardunene kan være imellom trær, busker eller skrånet plass.
Hvis mannskapet etter avtale skal overnatte ( utenfor østlandsområdet ) så ønsker de hytte eller campinghytte. Dette fordi de ønsker å kunne lage sin egen mat. Camping eller pensjonat er også en mulighet. Hvis de skal bo på hotell så ønsker vi informasjon om dette. I hytte eller camping så bør det være kokemuligheter og sengetøy. De kan evt. ta med seg eget sengetøy. Mannskapet kan dele rom.
Hvis bærehjelp er avtalt så skal det være personer over 16 år. Avtal med oss når bærehjelpen skal komme. Det må påregnes noe venting i perioder kun teltspesialistene kan jobbe. Man må derfor i perioder smøre seg i tålmodighet. Obs!! Ofte svikter bærehjelpen ved nedrigg etter arrangementets slutt eller at mye av arrangørens utstyr ikke er tatt ut av teltet når vårt mannskap ankommer. Dette medfører ofte store forsinkelser for neste kunde og kan resultere i ekstra omkostninger. Vårt mannskap ønsker å starte så tidlig så mulig dagen etter arrangementes slutt. Ta evt. kontakt med oss for avtalt nedrigg.
Det er man. Ved mindre forseelser så reparerer vi skaden uten kostnad.
Teltet er helt tett, men det kan dryppe noe vann der hvor hovedmastene går igjennom teltet. I tillegg kan det dryppe vann der hvor man evt. tar bort mellomstenger. I tillegg kan det renne vann inn i teltet hvis plassen / grunnen ikke er rett. Ved sterkt regnvær på ikke rett plass foreslår vi at dere graver små enkle renner på utsiden rundt teltet. Hvis allikevel det har kommet vann inne i teltet så kan det tørkes opp med byggtørkere, legge sagflis på bakken eller legge gulv.
Vanlige brann og sikkerhetforskrifter må følges. I tillegg vil vi bemerke enkelte gjester på enkelte arrangementer ønsker å klatre i rigg og stenger under arrangementet. Vaktmannskapet må påse at dette ikke skjer. Man kan i tillegg montere plater ved hovedmastene og bruke tesatape rundt tauene på mellomstengene hvis man har anelser for at noe av klientellet kan komme til å gjøre dette.
Vanlige sikkerhetsforskrifter for arrangementer i vanlige bygninger gjelder også for telt. Allikevel er telt et provisorisk bygg. Det skal være 1 cm. åpning / nødutgangsmulighet pr. person inne i teltet. Dette er ingen vansklighet med alle de mulige åpningene man kan lage. I tillegg er det forholdsvis enkelt å åpne teltveggen mellom hver veggseksjon og ved å løfte duken opp. Ta gjerne kontakt med oss for evt. råd i god tid før arrangementet? Teltet er i tillegg brannimpregnert fra teltfabrikken.
Ja, på de større teltene er dette en mulighet. Ta kontakt med oss for råd.
Nei, dette må bestilles i tillegg.
Nei, påvis gjerne en annen sikker plass hvor transporten kan stå.
Det kan man. Det er forholdsvis enkelt å ta ned veggseksjoner. Husk å lukke teltet ved sterk vind eller etter arrangementets slutt.
Nei plassen må ikke være helt rett, selfølgelig kan det ikke være sterkt skrånet eller en bakke. Det er som regel leietaker som lider av for skrånet plass.
Vanligvis kan teltet settes opp over alt, men husk at tungtransport skal ut på plassen. Det bør også være brukbar grunn, ikke bare sand eller løs jord til bardunene. Husk at det evt. bør påvises kabler i bakken av E-verk etc. Dette blir som regel enkelt gjort av Teknisk etat i kommunen som sprayer evt. kabler. Bardunene går ca. 60 - 100 cm. ned.
Ja, det kan det. Enten får vi lov til å slå hull i asfalten eller vi må bardunere i store betongsteiner. Hullene i asfalten kan repareres med kald asfalt. Betongsteinenes størrelse og antall kommer an på teltets størrelse. Et telt på 36 meter trenger ca. 60 stein på 300 - 1000 kg. Har man store stein kan antallet reduseres.
Ja, det er en fordel at leietaker påviser hvor teltet skal stå. Vår teltmester ønsker å vite hvor ca. midten av teltet skal være og hvor hovedinngang skal være.
Nei, det kan ikke låses, men det kan lukkes / syes igjen. Det er allikevel mulig å krype under teltduken. For større sikkerhet så foreslår vi gjerde eller vakthold. 
Ja det kan man, men vær oppmerksom på sterk vind. Åpner man en større åpning mot den sterke  vindretningen kan teltet bli som en fallskjerm eller seil. Lukk straks igjen åpningen og finn en annen åpning bort fra vindretningen.
Ja, teltet tåler veldig mye vind. Er teltet lukket og grunnen for barduner god så tåler teltet storm. Allikevel av sikkerhetsmessige årsaker bør man vurdere gjennomføringen av arrangementet ved sterk vind. Ta kontakt med oss for konsultasjon ved sterk vind.
Ja, det er mange innganger i teltet. Veggene er delt opp i seksjoner, slik at det kan være inngang mellom hver seksjon. Fra 6 til 12 seksjoner.
Arbeidslys ( bygglyskastere ) følger med. Ønsker man nødutgangslys eller brannapparater må det bestilles separat.
Ja, man kan ta bort en enkel stang eller flytte en enkel bardun. Man kan flytte flere mellomstenger sammen i bunnen slik at de står i grupper. Man kan også ta bort barduner ved inngangspartier. Slå dem ned lenger ut til siden eller fest tauene til andre barduner.Ved større forandringer skal vi kontaktes for råd.
Vi har polske teltspesialister som har arbeidet med telt i en årrekke. De snakker tysk og svakt engelsk. Av erfaring er de allikevel flinke til å forstå hva man mener også på norsk. Ta evt. kontakt med oss ved språkproblemer.
Nei, de er ikke tilstede eller ansvarlig under arrangementet. Hvis teltet er utenfor østlandsområdet så overnatter mannskapet normalt på arrangementstedet. De vil da komme innom teltet for evt. kontroller av teltet. De trenger tilgang til alle områder i teltet under arrangementet av sikkerhetsmessige årsaker.
Nei, de klarer seg selv med mat og drikke. Setter selvfølgelig pris på litt mineralvann eller  litt mat hvis leietaker har slik bevertning.

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt?

Send oss en henvendelse her!